Optilens are grija de ochii tai

Aproape jumatate din populatia globului sufera de deficient de vedere, iar conform statisticilor circa 80% dintre cazuri puteai fi tratate si evitate. Printre cele mai frecvent intalnite afectiuni ocular progresive este glaucomul, iar in alte cazuri oamenii pot avea simptome, cum ar fi dureri oculare sau modificarea vederii, toate acestea necesitand imediat atentie medicala de specialiatate.

Pentru a preveni astfel de simptome, specialistii recomanda consultatii oftalmologice Cluj periodice, iar problemele care necesita un consult de specialitate cat mai urgent sunt miopia, glaucomul sau sileziunile oculare, simptome care cauzeaza dezlipirea de retina – stratul nervos din spatele ochiului care trimite imagini la creier. Netratata la timp, prin intermediul unei interventii chirurgicala, dezlipirea de retina poate duce la orbire.

Pierderea brusca a vederii se datoreaza unei serii de boli si conditii oculare, una dintre acestea fiind degenerescenta maculara – una dintre principalele cauze ale pierderii vederii la persoane de peste 65 de ani.

Cele mai multe boli oculare nu sunt dureroase, insa, cu toate acestea, unele leziuni sau conditii pot provoca durere la nivelul ochilor. Durerea poate fi cauzata de glaucoma, uscaciune ocular sau zgarierea corneei. Nu trebuie ignorant deloc disconfortul ocular persistent care a aparut ca urmare a patrunderii unei particule de material in ochi. Nu ezitati sa mergeti frecvent la o clinica oftalmologie Cluj Napoca pentru a va asigura ca nu exista niciun fel de obiecte straine in ochi, lucru care ar putea provoca o infectie la nivelul ochilor.

Purtatul ochelarilor nu ar trebui sa reprezinte un cosmar, domeniul opticii medicale progreseaza foarte mult din toate punctele de vedere, iar daca apelati la specialist si sunteti sfatuiti corect, veti avea ochelari frumosi si buni in orice fel de activitate.

Niciun comentariu.

Lasa un comentariu